Dit moet je weten over Pilates op de Reformer - Pilates Premium Place

Pilates klinkt misschien relatief nieuw maar is het niet. Pilates is namelijk al sinds de eerste wereldoorlog een begrip! Joseph Pilates trainde zichzelf als gewonde krijgsgevangene met de springveren uit zijn ziekenhuisbed. Later heeft hij dit doorontwikkeld tot de bekende matlessen. Bij Pilates Premium Place maken wij daarnaast ook gebruik van het toestel waar het ooit mee begon, maar dan in een moderne uitvoering: de Pilates Reformer! In ons blog lees je daar meer over.  

Reformer Pilates 

De Reformer is een apparaat waarmee je werkt aan spieruithoudingsvermogen, stabiliteit, flexibiliteit en coördinatie van jouw lichaam. Pilates is een vorm van lichaamsbeweging die over een langere periode positieve impact heeft op jouw lichaam. Vanuit je core wordt je lichaam sterker en leniger.

De Reformer is een centraal onderdeel van veel Pilates-oefeningen. Het is een toestel dat je uitdaagt en dat vanwege de grote diversiteit aan oefeningen geschikt is voor zowel beginners als gevorderden.  

De kracht van de Reformer 

De Reformer is een apparaat dat letterlijk jouw lichaam hervormt (re-form). Je doet specifieke oefeningen in verschillende houdingen op het apparaat, afhankelijk van jouw doelstelling: je hebt oefeningen die gericht zijn op balans en kracht, terwijl andere juist weer jouw flexibiliteit en controle bevorderen. Een Reformer bestaat uit meerdere onderdelen: een bewegende wagen (carriage) met veren, een verstelbare voetenbar, twee leren handvaten (of touwen) en een box met pole. 

Met name die springveren zijn de essentie van de Reformer. Die geven, net zoals op het ziekenhuisbed van Joseph Pilates, zowel steun als weerstand. Deze dynamische mix zorgt voor een evenwichtig gebruik van allerlei spieren. Je kunt oefeningen doen op je rug, op je buik, zittend of staand (op een of beide benen), al dan niet met het gebruik van een of beide armen. De mogelijkheden van de Reformer zijn bijna eindeloos! 

Waarbij helpt de Reformer?  

Pilates is door de brede toepasbaarheid geschikt voor alle leeftijden en voor ieder niveau. Joseph Pilates noemde het ‘een universele hervorming van het lichaam, voor zieke en gezonde mensen’. Kortom, voor iedereen dus!

Wie je ook bent, je kunt Pilates met de Reformer net zo uitdagend of ontspannend maken als je zelf wilt. Of beter nog, een combinatie van. Reformer Pilates is bijzonder geschikt voor mensen met rug- of schouderklachten, bekkenklachten, scoliose, of een verminderde flexibiliteit. Je voelt je een ander mens wanneer je van de Reformer afstapt. Ervaar het zelf!