Zwangerschapspilates - Pilates Premium Place

Zwangerschapspilates

Begeleiding tijdens de zwangerschap.

Zwangerschapspilates

Als je zwanger bent is het goed om je conditie tijdens de zwangerschap op peil te houden. De zwangerschap, bevalling en het herstel verlopen beter wanneer je lichaam goed voorbereid is. Naast fysieke oefeningen zijn ademhalings- en ontspanningstechnieken onderdeel van Zwangerschapspilates. Ook wordt er tijdens de les aandacht besteed aan een stukje theorie om je voor te bereiden op wat er komen gaat. Met Zwangerschapspilates leer je spieren te beheersen die extra nuttig zijn tijdens deze intensieve periode in je leven. Pilatesoefeningen dragen bij aan een juiste lichaamshouding. De dieper gelegen spiergroepen worden getraind waaronder je bekkenbodemspieren om de ondersteuning te bieden daar waar nodig is.

Wat veranderd er tijdens je zwangerschap.
De hormonen die gepaard gaan met zwangerschap zorgen ervoor dat ligamenten (banden van bindweefsel), kapsels en bijvoorbeeld de spieren van je onderrug soepeler en dus instabieler worden. Deze toename van mobiliteit is nodig om ruimte te maken voor je baby en is nuttig tijdens je bevalling. Tevens neemt je lichaamsgewicht toe wat je houding en de belasting op je spieren en gewrichten verandert en verzwaard. Al deze veranderingen geven vaak lichamelijke klachten als bekkenpijn, rugpijn en vermoeidheid. Deze fysieke veranderingen zijn niet te voorkomen en horen bij het zwanger zijn. Wel kun je spiergroepen versterken die nodig zijn om ondersteuning te bieden voor het dragen van je baby en om eventueel genoemde klachten te voorkomen en bestrijden. Het is aan te bevelen op tijd te beginnen met oefeningen om spierkracht te ontwikkelen of te behouden en zorg te dragen voor je algehele fitheid. Overleg vooraf altijd even met je verloskundige of huisarts of het in jouw conditie verstandig is om aan lichaamsbeweging als bijvoorbeeld Zwangerschapspilates te doen.  

Privé training tijdens je zwangerschap.
Wil je liever persoonlijke aandacht, of heb je teveel klachten om deel te nemen aan een groepsles dan is het aan te bevelen om specifieke zwangerschapspilates Prive training te volgen. Hierbij worden de Pilates apparaten gebruikt waardoor de training meer mogelijkheden en opties geeft.