Bianca vertelt over backcare - Pilates Premium Place

Bianca Dubbelaar (37had al van alles geprobeerd om van haar rugpijn af te komen, totdat haar osteopaat haar Pilates aanraadde. Na enkele prettige 1-op-1 kennismakingslessen onderging Bianca een hernia-operatie. Toen ze hersteld was begon Bianca in juni met één keer per week backcare program en één keer matles. Eindelijk iets dat effectief was tegen haar klachten! 

 Bewustwording door backcare 

“Backcare draait om bewust leren bewegen”, legt Bianca uit. “Je leert lengte maken met je wervelkolom door wervel voor wervel je rug af te rollen of op te bouwen. Hierdoor belast ik mijn onderrug nu in mijn dagelijkse werkzaamheden veel minder en voel ik daar ook minder druk. Zeker als je een zittend beroep uitoefent is het fijn om je bewust te worden van je houding.” 

 “Mijn rugklachten komen deels door een disbalans in mijn heupen”, legt ze uit. “Daardoor heb ik minder controle over mijn rechterbeen. Ik ben het hele land door geweest voor een oplossing, maar niemand kon me helpen. Terwijl de oplossing eigenlijk zo simpel was: bewustwording. Diani gaf me handvaten om daarop te letten en die hadden meteen effect. Iedere les zag ik vooruitgang. Ik merkte ook dat fietsen niet meer zo vermoeiend was als eerst.” 

 Balans met Reformer en mat 

“Ik volg nu twee lessen bij Diani – op woensdagavond een matles en op zaterdagochtend backcare”, gaat Bianca verder. “In het begin kon ik nog niet zo goed alle oefeningen meedoen, maar Diani zorgt ervoor dat je altijd een vervangende oefening krijgt. Het programma is in principe voor iedereen hetzelfde, maar je haalt eruit wat voor jou het meest bruikbaar is. Diani is heel goed in het observeren van je behoeftes.” 

 “Binnen twee lessen merkte ik al verschil”, aldus Bianca. “Ik denk dat het belangrijk is dat je ook twee lessen per week volgt. Doordat ik afwissel tussen de mat en de Reformer ervaar ik ook goed de verschillen. Op de Reformer ben je veel gecontroleerder bezig, omdat het apparaat dankzij de veren duidelijke grenzen aangeeft. De mat laat je vrijer, waardoor je zelf meer op moet letten. Ik vind deze combinatie erg waardevol.” 

 Meer dan bewegen 

Eerst wist ik niet zo goed wat ik van Pilates moest denken”, zegt Bianca tot slot. “Ik dacht dat het een soort hele specifieke spierfitness was. Na de eerste keer had ik de volgende dag spierpijn, ondanks dat ik niet gezweet had. Toen wist ik dat ik op de goede weg was! Het is meer dan bewegen; je bent bewust bezig met ademhalen, met ontspannen en aanspannen. 

 Het fijne aan Diani vind ik haar oog voor detail en haar aandacht voor jou en je lichaam. Ze kan het goed overdragen en doordat je veel informatie ineens krijgt, krijgen je gedachten ook niet de kans om af te dwalen. Je blijft bij de les. In de groepslessen houdt ze overzicht dankzij de kleine setting. Ik vind het ook fijn dat je niet alleen bent. Zo kun je ook om je heen kijken hoe de rest het doet en kun je ook kijken waar je staat. Je hebt een referentiepunt. En alles dat je leert neem je direct mee in je dagelijks leven.” 

Menu