Bouwen aan balans, kracht en figuur - Pilates Premium Place

Bouwen aan balans, kracht en figuur

Pilates ken je al, een perfecte manier om je spieren te verlengen en soepel te blijven. Wist je dat je gelijktijdig je spieren kunt versterken en kunt werken aan je figuur? Door het gebruik van kleine gewichtjes word je zowel soepeler als sterker in één work-out. Welkom bij Sculpting Pilates.

Zoals bij elke Pilates training richt ook Sculpting Pilates zich op het versterken van de dieper liggende corespieren, de lichaamscontrole en het verbeteren van de flexibiliteit. Om het proces te versnellen en de corekracht te vergroten, worden bij Sculpting Pilates kleine gewichtjes ingezet. Daardoor komen het bovenlichaam, de rugspieren maar ook de benen nog meer aan bod. Je ziet – en voelt – snel resultaat.

Werken vanuit je corekracht is erg nuttig. Door het stabiliseren van het bekken, maakt het alle bewegingen van het lichaam efficiënter. Een sterke core geeft steun aan de lage rug, maakt je bewuster van je houding en verhoogt de balans en stabiliteit.

Door te vertragen en elke beweging uit te voeren met langzame, bedachtzame en dus bewuste aandacht, gebruik je alle spieren efficiënter. Door een juiste ademhaling bouw je aan sterkere, langere en slankere spieren. Wie wil dat niet? Door de spieren gericht te trainen, verbrand je tegelijkertijd vet en dat heeft ene positief effect op je figuur, probleemzones kunnen gericht worden aangepakt.

Het verschil tussen Pilates op de mat en Sculpting Pilates zit in het gebruik van kleine gewichtjes, waardoor je meer aandacht besteed aan de kracht rondom rug, schouders en armen. Door de staande balansoefeningen en de pliés komen ook de bovenbenen meer aan bod. Sculpting Pilates begint met een deel waarbij de oefeningen staand worden uitgevoerd, het tweede deel van de les, worden op de mat gedaan.

Alle voordelen van Pilates met net een beetje méér: dat is Sculpting Pilates. Kracht opbouwen terwijl je bewust bent van je ademhaling en kracht zoekt vanuit je core. Meer flexibiliteit, sterkere spieren en over het algemeen méér in balans.

Geef je nu op voor een proefles en ervaar zelf wat Sculpting Pilates voor jou kan doen.