Charlotte kan niet meer zonder Pilates - Pilates Premium Place

Charlotte kan niet meer zonder Pilates

Hoera, Pilates Premium Place bestaat 5 jaar! Om dat te vieren geef ik graag het woord aan Charlotte Jansen, die al sinds het eerste uur lid is – en die eigenlijk al veel langer les had vóórdat de studio geopend werd. Ze vertelt je graag hoe onze paden elkaar kruisten en hoe Pilates onmisbaar is geworden in haar dagelijks leven.

Klant van het eerste uur

Rugklachten liggen aan de basis van Charlottes zoektocht naar een oplossing, vertelt ze. “In het begin deed ik aan power yoga. Aanvankelijk leek het enige verlichting te bieden, maar mijn rugklachten gingen niet voorbij. Ook kreeg ik er armklachten bij. Toen ging ik verder kijken.”

Bij Kempenbalans kwam ze Diani tegen, die eigenlijk nog niet eens gestart was toen. “Pilates Premium Palace heette toen nog 2Dayfit”, weet Charlotte te vertellen. “Hoe zij Pilates omschreef sprak me erg aan. Zodoende werd ik haar eerste officiële klant in Eersel en heb ik ook alle locaties meegemaakt; eerst bij Kempenbalans, toen in de fysiopraktijk bij de Eerselse kerk, en nu haar prachtige professionele eigen studio op een vaste locatie.”

Pilates is voor iedereen

Volgens Charlotte weet Diani heel goed over te brengen hoe je oefeningen uitvoert, en stuurt ze bij waar nodig. “Ze werkt altijd met kleine groepen, waardoor ze iedereen voldoende aandacht kan geven”, legt ze uit. “Bij Pilates is de basis ontzettend belangrijk, maar het onder de knie krijgen daarvan vergt wat oefening. Diani geeft je de tijd en begeleidt je daar optimaal bij. Je doet heel veel vanuit je buikspieren (je ‘core’); zo veel zelfs dat je je er in het dagelijks leven ook bewust van wordt, en je het toepast.”

Pilates is voor Charlotte ook een bewegingsvorm die ze kan beoefenen ook als ze geblesseerd is. “Ik heb het nooit stil hoeven te leggen, wat lang niet bij elke sport zo is”, gaat ze verder. “Diani kijkt altijd naar wat je wél kunt en ze houdt rekening met je klachten. Zo kun je gewoon mee blijven doen, alleen een beetje anders.”

Sterkere spieren en een betere houding

Charlotte neemt inmiddels twee keer per week deel aan de lessen; op maandagavond voor ‘gevorderden’ en op donderdagavond de ‘beginnersklas’. “Het fijne aan Pilates is dat je op je eigen manier kunt zorgen dat het uitdagend is, of juist minder”, zegt ze. “Diani en haar collega Nancy reiken je alle mogelijkheden aan om de lessen wat meer naar je hand te zetten als je daar behoefte aan hebt. Om een voorbeeld te geven: wanneer de oefening voorschrijft dat je je benen buigt, kan je je benen juist strekken om jezelf meer uit te dagen. Of we gebruiken pilatesmaterialen ter ondersteuning, of juist om het uitdagender te maken.”

Pilates is een onderdeel geworden van Charlottes dagelijks leven. “Met Pilates heb ik mijn buikspieren kunnen versterken”, kijkt ze terug. “Dat pas ik ook in mijn dagelijks doen en laten toe. Tuinieren, hardlopen en het huishouden worden een stuk prettiger en minder belastend op deze manier. Dankzij de Pilates-lessen van Diani en Nancy heb ik mijn rugklachten ingeruild voor sterkere spieren en een betere houding!”

 

Menu