Diani hielp me de cirkel te doorbreken - Pilates Premium Place

Diani hielp me de cirkel te doorbreken

Simone Brom had al jaren last van rugklachten. Niet een beetje, het beperkte haar constant in haar doen en laten. Het werk in de gehandicaptenzorg werd steeds zwaarder. Het ging niet meer. Toen ze tijdens een vakantie nog naar de fysiotherapeut moest, was de maat vol. Het roer móest en ging om.

Stroomversnelling

“Deels kwamen mijn rugklachten door het overgewicht dat ik mee moest dragen”, vertelt Simone. “Wat ik ook probeerde, het lukte me niet om af te vallen. Ja, ik ben een levensgenieter, hou van lekker eten, maar zelfs met diëten lukte het niet om gewicht te verliezen. Ik koos voor een gastric bypass. Daarvoor al was ik begonnen bij Pilates Premium Place met het ‘Back-care programma’. Dat hielp meteen want ik voelde de spieren in mijn rug ontspannen. Door het gewichtsverlies leek het allemaal in een stroomversnelling te gaan.”

Ontspannen spieren

Zes weken na de operatie mocht Simone het sporten weer oppakken. “Ik stond te trappelen want ik had al zoveel baat gehad bij het programma. Ik bouwde het onder begeleiding van Diani langzaam op. Zij wist precies hoe ver ik kon gaan en nadat het programma klaar was, kon ik overstappen naar de reguliere Pilateslessen. Mijn spieren waren veel losser; volgens de arts kon dat het gevolg zijn van de narcose. Alsof ze die totale ontspanning even ‘nodig’ hadden gehad om te resetten. Hoe dan ook, ik was er blij mee want de kilo’s vlogen eraf en ik genoot van het sporten. Geniet, moet ik zeggen want ik vind het heerlijk. Nog steeds.”

Lichamelijke en mentale transformatie

Bijna elke dag is Simone in de sportzaal te vinden, als haar werk het toelaat. “Bij Diani doe ik alle vormen van Pilates. De reformer lessen vind ik zelf het fijnst maar ook sculpting en de lessen op de mat zijn fantastisch. Wie had dat ooit kunnen denken? Ik had altijd moeite met bewegen, vond er niks aan en zie mij nu: ik geniet en sla geen dag over. Als ik een keer niet ben geweest, voel ik dat meteen. Mijn werk is zwaarder geworden – ik heb een andere functie – maar ik kan het weer zonder moeite doen. Ik ben zestig kilo afgevallen en heb daarmee een lichamelijke transformatie doorgemaakt. De mentale transformatie is net zo groot, als die al niet groter is. Ik voel me letterlijk een ander mens. Ik kan af en toe emotioneel worden als ik mezelf in de spiegel zie.”

Verslaafd aan gezonde leefstijl (en Pilates)

Als Simone hoort van mensen die zeggen dat je sporten moet ‘volhouden’, begrijpt ze dat niet. “Als je iets leuk vindt, is er geen sprake van volhouden. Dat doe je het gewoon met plezier. Dat geldt ook voor gezond eten: ik geniet van goed eten en dus is het geen kwestie van volhouden maar wordt het gewoon. Ik geniet nog steeds van een stukje chocolade hoor, maar zie het nu al traktatie, niet als voedsel. Ik was vroeger verslaafd aan chocolade, nu aan Pilates! Dat is mede dankzij Diani. Zij heeft me op zoveel fronten gestimuleerd en gemotiveerd. Zonder haar begeleiding was ik niet gekomen waar ik nu ben. Zij heeft geholpen de cirkel te doorbreken.”

Geen leven zonder Pilates

Tijdens het sporten, lukt het Simone om haar hoofd helemaal leeg te maken. “Juist doordat je helemaal in je focus zit en nergens anders aan hoeft te denken dan aan de oefeningen, ontspan ik volledig. Dat is ontzettend goed voor mijn spieren. En rugklachten? Helemaal weg. Onvoorstelbaar dat ik daar zo lang last van heb gehad. Ik kan me geen leven zonder Pilates meer voorstellen. Hoeft gelukkig ook niet.”