Edith – van ‘hel’ naar ‘helend’ - Pilates Premium Place

Na een lang slepend verhaal met aanhoudende rugpijn kwam Edith Vervest terecht bij Pilates Premium Place. Na huisarts, ziekenhuis, fysio, dry needling en acupunctuur was pilates voor Edith éindelijk iets waarmee ze zelf haar herstel kon bespoedigen. Hoe ze dat deed vertelt ze hieronder.

Ten einde raad

Edith is iemand die niet bang is aangelegd – ze houdt van mountainbiken en paardrijden en zoekt daarbij graag de grens op. “Ik merkte dat ik last kreeg van mijn rug en bil”, vertelt ze. “Zodoende ging ik naar mijn huisarts. Die stuurde me naar het ziekenhuis voor een MRI-scan. Ik bleek een rughernia en een nekhernia te hebben.”
Vervolgens ging Edith zonder succes op zoek naar een oplossing bij fysiotherapie, dry needling, en zelfs acupunctuur. Maar niets leek te werken. Ze bleef klachten houden; veel uitstralingspijn, en een dof gevoel in haar kuit en voet. Totdat ze via Google bij Diani terecht kwam.

Zelfhelend vermogen

“Ik besefte dat mijn klachten iets waren dat ik zelf op moest lossen”, licht ze nader toe. “Dat sprak me ook aan toen ik de website van Pilates Premium Place bekeek – Diani had het in de omschrijving van het backcare-programma over het ‘zelfhelpend vermogen van je lichaam’. Veel van wat ik tot hiervoor gedaan had was erop gericht om pijn te verminderen. Met het backcare-programma ga je op de Reformer de oorzaak aanpakken, niet enkel de klachten. Het gaat erom dat je door minimale gedragsaanpassingen je dagelijks leven een stukje makkelijker maakt voor jezelf.”

Edith vertelt dat ze na haar eerste les nog sceptisch was, maar dat dat na drie lessen al compleet anders was. “Naderhand had ik last van de eerste les”, zegt ze. “Ik was pessimistisch, maar ik besloot het een kans te geven. En na de derde les voelde ik al verschil. Dat vond ik wel bijzonder. Diani is heel professioneel en nauwkeurig. Ze ziet wat je doet en stuurt je effectief bij. Minimale veranderingen hebben een groot effect. Daarnaast vind ik haar studio een prettige omgeving, dat voelde meteen vertrouwd. Helaas is corona er tussendoor gekomen, maar de methodiek van Diani is gelukkig ook thuis toe te passen.”

Voordeel in je dagelijks leven

Dankzij Diani heeft Edith het doen en laten in haar dagelijks leven kunnen verbeteren. “Dat ik vanuit mijn flanken moet tillen bijvoorbeeld, en hoe ik in een opwaartse beweging kan lopen”, geeft ze als voorbeeld. “Doordat ik een zittend beroep heb, is mijn hernia echt een beperking. Werken en sporten waren een hel; ik wist op een gegeven moment echt niet meer hoe ik moest functioneren. Mijn klachten zaten in een neergaande spiraal van stabiele chronische pijn. Dankzij het backcare-programma van Pilates Premium Place ben ik in een opwaartse spiraal gekomen. De tips van Diani helpen me om mijn gedrag te verbeteren. Als je maar vaak genoeg let op wat je doet, wordt het op een gegeven moment een automatisme waar je blijvend profijt van hebt.”