Een mooi souvenir uit Australië - Pilates Premium Place

Een mooi souvenir uit Australië

Rosalie Baars bracht een mooi souvenir mee van haar verre reis naar Australië: enthousiasme voor de Reformer. Sinds ze in mei terugkwam, gaat ze wekelijks naar Pilates Premium Place voor een uurtje work-out, al worden dat er ook wel eens een paar uur meer per week. Ze vertelt graag wat de Reformer en de andere lessen bij Diani voor haar doen.

Uniek in de regio

Rosalie was drie maanden op vakantie in Australië en heeft daar de Reformer ontdekt. “Die zie je daar veel meer dan in Nederland. Om een beetje fit te blijven, heb ik bij verschillende studio’s proeflessen gevolgd. Het beviel me ontzettend goed. Terug in Nederland ben ik op zoek gegaan naar studio’s in de buurt die de Reformer hebben staan. Dat bleken er niet heel veel te zijn. Bij Pilates Premium Place werden deze lessen aangeboden en dat bleek op redelijke afstand van mijn huis.”

Eigen invulling door docenten

Het feit dat werken op de Reformer een volledige body-work-out is, maakt het zo leuk, volgens Rosalie. “Je traint alle spieren, uiteraard afhankelijk van de oefeningen die gegeven worden. Dat is ook zo fijn bij Pilates Premium Place, er zijn drie docenten die ieder hun eigen invulling geven. Dat maakt dat het nooit saai of voorspelbaar wordt.” Er zijn heel veel verschillende oefeningen die gericht zijn op verbetering van je houding, verlengen en krachtiger maken van je spieren en het vergroten van je balans. “Juist omdat er zoveel focus op je houding is tijdens de oefeningen, wordt voorkomen dat je geblesseerd raakt.”

Je moet het écht zelf doen

Mensen die de Reformer niet kennen, denken wel eens dat je zelf niet veel hoeft te doen. Fout! “Je ligt dan wel op een ‘apparaat’, maar je moet alle oefeningen écht zelf doen. Het apparaat ondersteunt en geeft weerstand en dat is fijn. De uitleg die erbij hoort is belangrijk. Soms duurt het even voordat je een oefening precies doorhebt en alleen als je de oefening goed doet, heeft die effect. De docenten hebben oog voor iedere deelnemer en corrigeren waar nodig.”

In shape dankzij de Reformer

Rosalie is in mei begonnen bij Diani, Nancy en Olga, dat is dus best kortgeleden, toch merkt ze al resultaat. “Mijn houding is verbeterd en ik merk dat ik soepeler ben. Ik ben niet gestart vanuit klachten; ik wilde mezelf een beetje shapen en dat kan met de Reformer-lessen. Ik ben me bewuster van mijn lichaam en heb meer controle.”

Zelf regelen

Er is veel belangstelling voor de Reformer-lessen. “Gelukkig kun je de regie zelf in de hand houden. Via de website kun je makkelijk een les reserveren, annuleren of jezelf op de wachtlijst zetten. Ook kun je zelf je account aanpassen en heb je zicht op je abonnement. Mocht er iets zijn dat je zelf niet kunt regelen via de site en je stuurt een mail, dan krijg je altijd heel snel reactie terug.”

Mooi souvenir

Naast de lessen op de Reformer sluit Rosalie inmiddels ook graag aan bij andere lessen. “Ik geniet van de BBB-lessen en vind de Asthanga yoga een prachtige aanvulling op de Reformer. Ik vind het ontzettend fijn dat ik het enthousiasme voor de Reformer als souvenir mee terug heb genomen uit Australië.”