Kass McGann – hoe pilates hielp bij haar ‘frozen shoulder’ - Pilates Premium Place

De Amerikaanse Kass McGann (53) kreeg begin dit jaar ineens last van een ‘frozen shoulder (capsulitis adhaesiva); een ernstige beperking in de beweeglijkheid van haar linkerschouder die gepaard gaat met veel pijn en ongemak. Een verschijnsel waar meer vrouwen van middelbare leeftijd mee te maken krijgen, maar daardoor niet minder ongemakkelijk. Gelukkig bood pilates een ongeëvenaarde oplossing.  

Bewust bezig met je lijf

“Je weet pas hoe belangrijk je schouder is als je er ineens niets meer mee kunt”, zegt Kass. “Ik kon me eerst zelfs niet eens fatsoenlijk aankleden!” Kass is voormalig danseres en weet hoe waardevol pilates kan zijn in het revalidatieproces. “Één van mijn vroegere instructrices had haar heupbeen gebroken”, gaat ze verder. “Ik heb van dichtbij gezien hoe veel zij aan pilates heeft gehad tijdens haar herstel. Toen ik met mijn schouder kwam te zitten ben ik gaan kijken of pilates ook wat voor mij was. Ik wist namelijk dat mijn frozen shoulder speciale aandacht nodig had.” 

Die aandacht vond ze bij Pilates Premium Place. “Fysiotherapie alleen was niet voldoende”, aldus Kass. “Pilates is een methode die je helpt in het genezingsproces, maar die je ook helpt te functioneren. Fysio is vaak gericht op het verzachten van de klachten, niet zo zeer op het onderliggende probleem. Pilates is juist het constant bezig zijn met je eigen lichaam.” 

Speciale aandacht voor klachten

Kass kwam in contact met Diani. Ze begon met een half uur proefles, maar schreef zich daarna direct in. “Ik merkte meteen dat dit effectief was”, aldus Kass. “Ik begon in juni met twee keer een halfuur in de week, toen drie keer per week, en sinds september doe ik pilates drie keer een uur in de week. Ik heb daarbij bewust gekozen voor privélessen. Zo krijg ik hele specifieke begeleiding en hoeft Diani haar groepsoefeningen ook niet op mij af te stemmen.” 

Kass geeft meteen aan dat Diani ook in groepsverband uitstekend weet om iedereen de nodige aandacht te geven“Natuurlijk is het zo dat pilates-groepen nooit heel groot zijn”, aldus Kass. “Diani weet precies wie ze voor zich geeft. Pilates werkt pas als je het goed doet. Diani zorgt ervoor dat je je oefeningen ook altijd op de juiste manier uitvoert.” 

Pilates – je wil niet meer zonder

Diani is volgens Kass een ideale docente omdat zij heel menselijk en toegankelijk is. “Ze zorgt dat je nooit over je limiet gaat”, aldus Kass. “Je doet oefeningen naar je eigen kunnen, maar Diani begeleidt je wel om elke keer een stapje verder te gaan. Maar nooit té ver, want dan kunnen blessures ontstaan. En als ik moeite heb met een kleine maar lastige oefening, dan kan Diani ook heel makkelijk een grapje maken om het wat luchtiger te maken. Diani weet met welke bewegingen ik uit moet kijken en ze zegt ook wanneer genoeg genoeg is. Juist die aandacht is ontzettend belangrijk. 

“Mijn fysio staat verstelt van de stappen die ik maak dankzij Diani en pilates. Vanuit je core leer je je lichaam te beheersen en word je je bewust van al je spieren. Pilates repareert wat de moderne maatschappij ‘breekt’ doordat je de hele dag achter een scherm zit. Na een paar lessen pilates voel je je beter en wil je niet meer zonder.” 

Menu