Kimberly – omgaan met fibromyalgie dankzij Pilates - Pilates Premium Place

Kimberly – omgaan met fibromyalgie dankzij Pilates

Toen Kimberly vanwege haar zwangerschap niet meer kon paardrijden werd ze door haar verloskundige gewezen op (zwangerschaps)pilates. Sindsdien beoefent ze dit wekelijks een uurtje per week bij Pilates Premium Place. Wat Pilates voor haar doet, en hoe ze het vindt om dit te beoefenen bij Pilates Premium Place, vertelt ze je graag zelf. 

Bewegen met Pilates

Zwangerschapspilates was voor Kimberly dé manier om toch in beweging te blijven toen ze niet meer kon paardrijden. “Ik heb het vanaf het eerste moment erg prettig ervaren”, begint ze. “Ook omdat ik fibromyalgie heb is Pilates erg fijn om te doen. Diani geeft goed aan wat ik anders kan doen als ik ergens pijn heb.” 

Fibromyalgie is een aandoening waarbij je last hebt van chronische pijn, de ene dag wat meer dan de andere. De oorzaak is onbekend en medicijnen zijn er ook niet, maar rust en beweging hebben wel een positieve uitwerking. Pilates valt daar dus ook onder. 

Pilates op de mat en de Reformer

Na haar zwangerschappen is Kimberly doorgegaan met Pilates op de mat. Inmiddels heeft ze ook ervaring met de Reformer. “Ik deed eerst alleen mat-Pilates maar ben dat op aanraden van Diani ook op de Reformer gaan doen”, gaat ze verder. “Tegenwoordig doe ik dat dan ook het liefste. Helaas is er op de tijden dat ik kan niet altijd plek op de Reformer. Dan volg ik een les op de mat.” 

Volgens Kimberly ziet Diani heel goed hoe de deelnemers met Pilates bezig zijn. “Ze legt alles heel rustig uit”, aldus Kimberly. “Diani adviseert goed en praktisch. Ik heb het afgelopen jaar ook een paar keer digitaal les gehad; dat is toch anders, maar ook via het scherm ziet Diani goed wat je doet en geeft ze bruikbare tips en feedback. Doordat je je gedurende de lessen steeds bewuster wordt van welke spieren je moet aanspannen, en doordat Diani goede uitleg geeft, kan zij de oefeningen telkens ‘zwaarder’ maken – er komt steeds meer techniek bij kijken.” 

Bewuster bewegen

Kimberly ervaart ook in haar dagelijks leven de voordelen van Pilates. “Veel kleine dingetjes neem ik mee in mijn bewegen”, zegt Kimberly tot slot. “Ik draag mijn jongste nu regelmatig in een draagzak. Als ik dan last krijg van mijn rug, of om dat te voorkomen, span ik bewust mijn buikspieren meer aan. Ook heb ik bepaalde oefeningen die rugpijn kunnen verlichten. Dankzij Pilates ben ik me bewuster van mijn houding en kan ik me vrijer bewegen.” 

Menu