Maak kennis met Pilates docente Nancy - Pilates Premium Place

Maak kennis met Pilates docente Nancy

Nancy van de Munckhof is gespecialiseerd in andere manieren van bewegen. Ze wil mensen leren om hun lichaam beter te begrijpen en te herkennen wat het lichaam op dat moment nodig heeft. Dat doet ze onder andere bij Pilates Premium Place door lessen te geven in Relax & Herstel Pilates, Basic Pilates Mat en Reformer Pilates. In deze blog stelt Nancy zich aan je voor.

Pilates maakt fitter en sterker

Nancy woont samen met haar twee dochters en katten in Eindhoven. Ze is al sinds 2007 Pilates docente en is in februari 2020 bij Pilates Premium Place lessen gaan geven. “Diani belde mij of ik interesse had om Pilates les te komen geven bij haar. Ze was me al opgevallen, omdat ik haar al vaak op een leuke manier voorbij zag komen in diverse publicaties. Ik was toen op zoek naar meer werk, dus dat kwam perfect uit”, zegt Nancy.

In 2006 ben ik na de geboorte van mijn tweede dochter met Pilates begonnen om mezelf weer in vorm te krijgen. Gaandeweg realiseerde ik me dat ik ook oude klachten, die ik voor de zwangerschap had, begon kwijt te raken en dat ik me fysiek steeds fitter en sterker voelde. Uiteindelijk besloot ik een klassieke Pilates opleiding te volgen via het Pilates Link platform. In de afgelopen jaren heb ik dit aangevuld met extra trainingen, opleidingen en workshops.”

Verder specialiseren

Nancy had het Pilates virus goed te pakken en besloot zich nog meer te gaan specialiseren. “Naast klassieke Pilates doe ik aan biomechanisch stretchen, waarbij je als het ware mechanisch en uitgelijnd stretcht, zodat je effectief meer ruimte krijgt en je souplesse vergroot. Daarnaast doe ik aan restorative of herstellende Pilates en psoas release ontspanning. Veel mensen hebben last van spanningen in de psoas spier. Het is eigenlijk een spiergroep van drie grote spieren die je lendenwervels met je bovenbeenspieren verbindt. Ze noemen dat ook weleens de spier van de ziel. We gaan eerst bewegen om de doorbloeding te stimuleren en vervolgens kun je gericht gaan stretchen. Tot slot geef ik workshops in bindweefselmassages. Bij Pilates Premium Place werk ik onder andere met deze methodes in de Rol, Rek, Relax & Herstel Pilates les”, vertelt Nancy.

Pilates Borstkanker Recovery programma

Pilates Premium Place biedt ook een borstkanker recovery programma aan waar Diani en ik ons beide in hebben gespecialiseerd. Vanwege de gunstige invloeden, zijn fysieke activiteiten aan te raden als onderdeel tijdens alle fasen van de behandeling van borstkanker. We stemmen de Pilates oefeningen af op waar jij je bevindt in het (revalidatie)proces en eventuele bijwerkingen. Dat vind ik ook meteen het fijne aan dit beroep, dat je mensen kunt helpen het maximale uit hun lichaam te halen, ongeacht de situatie. Dit doe ik door inspanning en ontspanning te combineren en af te wisselen.

Een gezonde geest in een gezond lichaam

Bij het lesgeven focus ik mij niet op het exact uitvoeren van oefeningen. Het gaat voor mij om de beweging. Wat kan jouw lichaam op dit moment en wat heeft het nodig? Ik wil dat mensen hun lichaam beter leren kennen en begrijpen. Dan kun je ook ondanks eventuele klachten of beperkingen leren om maximaal plezier te halen uit het dagelijks leven. Wie weet, kun je straks dankzij Pilates weer zonder pijn lopen, fietsen of sporten. Ik zie het lichaam als een voertuig voor de geest. Het is belangrijk dat je jouw voertuig blijft onderhouden, door te werken aan kracht, flexibiliteit en balans”, legt Nancy enthousiast uit.

Pilates is voor mij ontzettend waardevol. Ik hoop nog altijd Pilates te geven als ik 80 oud jaar ben. Het draait allemaal om een gezonde geest in een gezond lichaam. Als ik kan bewegen voel ik me beter en fitter en kan ik me beter focussen. Pilates ondersteunt mij daarbij.

Wil jij graag een Pilates les volgen bij Nancy? Kijk voor de actuele lestijden op het online lesrooster en schrijf je direct in! Ben je geïnteresseerd in het recovery programma voor borstkanker, vraag meer informatie via info@pilatespremiumplace.nl.

Menu