Pilates om belastbaarheid te vergroten - Pilates Premium Place

Pilates om belastbaarheid te vergroten

Vorig jaar zomer startte Meike Lavrijsen met Pilates bij Diani, twee weken later sloot haar man Bart ook aan. Ze hebben allebei een goed gevoel over de begeleiding die ze krijgen en de resultaten die ze boeken en daar vertellen ze graag over.

Meike: “Ik loop hard, maar aan opwarming of cooling down doe ik niet. Ik merkte de laatste tijd dat ik wat stijver werd, kon niet meer met mijn handen de grond raken. Ik werd getipt door een vriendin die aan Pilates deed. Ik had met deze sport kennisgemaakt tijdens mijn zwangerschap, maar ik was er niet héél enthousiast over. Ik besloot het toch een kans te geven. Na de eerste les werd ik wel heel enthousiast want ik merkte al snel verbetering. Wat ik vooral ontzettend goed vind, is de begeleiding. Diani praat je door elke oefening heen en geeft steeds aan waar je kunt verbeteren. Ik doe op dit moment Pilates op de mat. Misschien dat ik later nog eens overstap op de Reformer, die vond ik nu nog te heftig. Ik vind het belangrijk dat ik eerste de basis van Pilates goed leer kennen. Inmiddels kan ik met mijn handen de grond weer raken. Aan opwarming of cooling down bij het hardlopen doe ik nog steeds niet, trouwens 😉.”

~ Diani praat je door elke oefening ~

Bart: “Ik heb al een tijdje last van mijn heup. Mijn doel – op aanraden van mijn arts – is het om de belastbaarheid te vergroten. Ik ben gymdocent op een middelbare school en mijn lijf is dus mijn ‘gereedschap’. Vanuit mijn opleiding weet ik wat goede oefeningen zouden kunnen zijn maar ik loop vast op discipline. Om dat thuis te blijven doen, is lastig voor mij. Daarom ga ik naar Diani, voor de stok achter de deur en om zeker te weten dat ik de oefeningen goed doe. De heupklachten zijn niet weg, Pilates is geen wondermiddel, maar ik merk wel echt verschil in de belastbaarheid. Ik vroeg me vooraf altijd af of er meer mannen zouden zijn die Pilates doen. Ze zijn er, al zijn we in de minderheid. Mij maakt dat niet uit, ik doe het voor mezelf, het gaat om mijn gezondheid. Ik vind Pilates best leuk om te doen maar voor mijn sportplezier ga ik liever padellen. Dankzij Pilates lukt dat beter en hou ik dat langer vol.”

Ook benieuwd wat Pilates voor je kan doen? Maak eens een afspraak voor een proefles, je bent van harte welkom.