‘Wauw, dit werkt dus echt!’ - Pilates Premium Place

‘Wauw, dit werkt dus echt!’

Pilates is voor alle leeftijden want fit, soepel en lenig blijven is belangrijk. Bij Diani sport al sinds een aantal jaren een groep dames van 60+ en zij zijn uitermate enthousiast. Zowel over de sport zelf als over de begeleiding van Diani. Claartje, Olga, Marie-Cecile, Ine, Marijke en Linie vertellen graag over hun ervaring bij Pilates Premium Place.

Een aantal van de dames kreeg eerst BBB-les van Wies, maar zij stopte. “Zij heeft Diani bij ons geïntroduceerd en daar zijn we heel blij mee”, vertellen de vrouwen. “Zij wilde hier in de regio voet aan de grond krijgen en dat is goed gelukt.”

In Pilates ben je niet meteen goed en je merkt niet meteen resultaat. “Het is iets waar je echt in moet groeien en vol moet houden”, legt één van de dames uit. “In het begin dacht ik dat het niet echt effectief was, maar na een paar weken ontdekte ik in kleine dingen dat ik veel soepeler was en de pijn in mijn nek was weg. Ik bukte bijvoorbeeld veel makkelijker om iets van de grond te rapen. Je houding verbetert – bijna ongemerkt – je wordt sterker en je herstelt sneller. Mijn eerste gevoel van ‘Wat stelt dit nu voor?’ veranderde al snel in ‘Wauw, dit werkt dus echt!’.”

Dat Pilates goed is voor het lijf, dat hebben de dames al snel ervaren. “Maar het doet ook iets voor je hoofd: hersengymnastiek”, legt een deelneemster uit. “Je moet elke oefening met precisie en focus uitvoeren en daar moet je dus over nadenken. Met je hoofd bij je lijf zijn. Als je gedachten afdwalen naar andere zaken, gaat het niet meer en raak je je balans kwijt.” Een ander vult aan: “Het is ook goed dat de sociale contacten worden aangehaald na elke les. We drinken samen nog een kop koffie, nemen even de laatste nieuwtjes door. Wie heeft er een leuk museum bezocht, kent nog een goed boek of wil iets delen over de (klein)kinderen?”

Een aantal dames van de groep doet zowel BBB-workout als Pilates. “BBB is intensief en op muziek, Pilates is rustig maar krachtig zonder muziek. In het begin zien nieuwe deelnemers wel eens sterretjes van de inspanning, maar als je doorgaat, bouw je echt snel conditie op.” De begeleiding van Diani wordt alom geprezen: “Ze heeft zoveel oog voor alle deelnemers. Je doet het niet vanzelf goed; het zit vaak in de subtiele details van elke oefening. Diani ziet, corrigeert en geeft complimentjes. Ze heeft een rustige, zachte stem, een prettige uitstraling en aandacht voor iedereen.”

Nieuwe deelnemers zijn altijd welkom. “Zij hebben vaak iets meer instructie nodig, die krijgen ze dan, maar dat gaat nooit ten koste van de aandacht van de meer ervaren deelnemers”, leggen de dames uit. “Het is prettig dat je door Pilates je lichaam steeds beter leert kennen. Je kunt eigenlijk altijd Pilates doen, zelfs als je geblesseerd bent; Diani past de oefening dan zó aan, dat je mee kunt blijven doen. Fijn dat ze vaak met materialen werkt zoals dumbles, ballen of dynabands. Het houdt elke les gevarieerd en uitdagend.”

De dames van de 60+groep gaan altijd met plezier naar de les. “We slaan bijna nooit over omdat we merken dat het effect heeft. Vooral op onze leeftijd is het belangrijk om fit te blijven. Als dat kan door in een gezellige groep lekker te sporten, is dat alleen maar leuk. Na elke les heb je het gevoel dat je 10 cm langer bent geworden. Dat gevoel is geweldig.”