Kinderpilates - Pilates Premium Place

Pilates voor Kids & Teens

Op een leuke, speelse manier

Kinderpilates

Gratis kick of maand september!

Dinsdag 15.30-16.15 leeftijd van 8 tot 12 jaar.
Dinsdag 16.30 tot 17.15 uur leeftijd van 13 tot 16 jaar.
Gelijk je zoon of dochter voor de kick off aanmelden?
Stuur een mail naar Info@pilatespremiumplace.nl met de leeftijd.

Tijdens de les wordt er op een leuke, speelse manier veel aandacht besteed aan kracht, souplesse en controle van het lichaam aan de hand van pilates oefeningen. Kinderen worden hierdoor bewuster van hun lichaam en waar ze in de ruimte zijn. Ook kunnen ze meer zelfvertrouwen krijgen en dit ook uitstralen. We gebruken als fun factor vele verschillende Pilates materialen.

Pilates kan uw kind op de volgende manieren helpen

1. Verhoogt de flexibiliteit:

De houdingen in Pilates helpen de spieren en pezen van een kind lenig te houden. Kinderen die dit trainingsregime volgen, zijn en vielen zich gezonder.

2. Verbetert de concentratie:

Tijdens het uitvoeren van de Pilates-houdingen zal uw kind zich op één deel van zijn lichaam moeten concentreren. Pilates kan uw kind helpen zijn concentratie te verbeteren, wat zijn prestaties in zowel het onderwijs als de sport zal verbeteren.

3. Helpt de spieren te versterken:

De gecontroleerde bewegingen in Pilates verbeteren de bloedcirculatie en versterken de kernspieren van het lichaam, zonder druk op de gewrichten te leggen. (ivm groei)

4. Corrigeert de houding:

Kinderen zitten tegenwoordig urenlang aan hun telefoon- en computerscherm gekluisterd, wat hun houding nadelig beïnvloedt. Het leidt ook tot terugkerende rugklachten tijdens de volwassenheid. Kinderen die regelmatig Pilates doen, hebben een betere houding en zijn minder vatbaar voor blessures. Ze hebben ook een betere uitlijning van de wervelkolom.

5. Zelfvertrouwen
Goed bewegen en sporten draagt ​​bij aan het lichaamsvertrouwen. Het legt de nadruk op wat je lichaam kan in plaats van hoe je lichaam eruit ziet. Dit is zelfs vanaf jonge leeftijd belangrijk bij zowel meisjes als jongens. Onderzoek toont aan dat matige lichaamsbeweging, waarbij de nadruk ligt op genieten en het beheersen van het lichaam, in plaats van uiterlijk en gewicht, een belangrijke stap is om het lichaamsbeeld te verbeteren.

De balans en coördinatie in combinatie met kracht helpen om het lichaamsbewustzijn te vergroten. Zo kunnen ze de groeispurts opvangen en houden ze hun spieren en gewrichten goed onder controle.
Door kinderen op jonge leeftijd te leren hoe ze gemakkelijk kunnen bewegen met bewegingspatronen van goede kwaliteit, zullen ze hun kindertijd, tienerjaren en volwassenheid