Yoga - Pilates Premium Place

Yoga

Bouw nieuwe energie op en kom in balans met Yoga.

Ashtanga Yoga

Ashtanga Yoga is een vooral lichamelijk actieve vorm van yoga.
De krachtige oefeningen lopen dynamisch in elkaar over.
Ashtanga Yoga kan door iedereen worden gedaan. Als je het rustig opbouwt en kijkt naar elk individueel verschil, kan iedereen hier profijt van hebben.
In het kort heeft het de volgende kenmerken:
(1) Ashtanga yoga bestaat uit een vaste serie van houdingen (asana’s) die achter elkaar worden uitgevoerd in een “flow”, of in “vinyasa’s” (zoals in het Sanskriet wordt benoemd). Elke beweging gaat gepaard met een in- of uitademhaling.
(2) Er wordt gebruik gemaakt van de “Ujjayi” ademhaling. Dit is een krachtige manier van ademhalen (je maakt een “oceaan”- geluid door je keel) die ervoor zorgt dat je gefocust blijft, en dat de kracht en energie in je lichaam blijft stromen.
(3) Het aanspannen van “bandha’s”. Op bepaalde plekken van je lichaam span je tijdens het beoefenen van de houdingen je spieren aan, en stuur je ook je energie naar die plekken toe tijdens het ademhalen.
(4) Het gebruik maken van “Dristi” tijdens de houdingen. Dristi is eigenlijk een focuspunt of de richting waar je naar kijkt terwijl je in een houding bent.
Ashtanga betekent “acht leden” in het Sanskriet, en verwijst naar de acht leden, oftewel naar de acht paden van yoga die worden beschreven in de Yoga Sutras van Patanjali. De acht paden verwijzen voornamelijk naar een bepaalde levenswijze.

Easy Flow Yoga

Easy Flow Yoga is een weldaad voor lichaam en geest.
Je creëert ontspanning door een subtiele yogaflow en ademhaling.

Easy Flow Yoga is een zeer rustige yogastijl die is afgeleid van de Ashtanga yogavorm. Karakteristiek voor Easy Flow Yoga is de zachte en vrijere benadering van de houdingen. De lessen zijn meer ontspannend door de afwisseling van dynamische en statische houdingen. Hierdoor is de belasting voor je lichaam beperkt en zijn de lessen fijn voor beginners en gevorderden. Centraal in de les staat de continue beweging van de ene yogahouding naar de volgende in een rustige en zachte ‘flow’, ondersteund door je ademhaling.
Easy Flow yoga: zachtheid in beweging, vergeleken met Hatha Yoga